Menu

Kontakt os

Skriv en besked til os, så vender vi tilbage snarest muligt

Tak, vi vender tilbage snarest!

 

Nyt liv til Memphis


Af Chase Galliardo, Stylist

 

Under årets designuge i Milano, Salone del Mobile 2019, kunne min kollega og jeg ikke undgå at lægge mærke til den udbredte anvendelse af stærke farver og kunstneriske former i mange af udstillingens stande og i de mange showrooms rundt omkring i byen.


Årets største trend er stadig vores fokus på mindfulness og wellness. Som nævnt i et tidligere blogindlæg i denne måned står denne tendens i stærk kontrast til farvepaletten i wellness- og mindfulness-trenden, men der kan ses et raffineret link mellem opfordringen til at lege mere og brugen af farver til at stimulere og påvirke vores sanser.

 

Denne nærmest barnlige stil er ikke ny, men det er første gang i lang tid, vi har set den vende tilbage med en sådan styrke og med så varieret og generel anvendelse inden for boligsegmentet. Memphis-bevægelsen, der er skabt af Memphis Group stiftet af den italienske designer Ettore Sottsass, revolutionerede designscenen tilbage i 1981 med udstilling på den selvsamme messe i Milano.

 

I de første par år i 80'erne var Memphis-stilen og -grafikken ikke til at komme udenom. Den kunne ses overalt lige fra MTV til filmkulisser og populære tv-shows, og kun to år senere lod modeikonet Karl Lagerfelt sin lejlighed i Monaco indrette i gennemført Memphis-stil. Hvad var det så, der gjorde denne bevægelse og stil så tiltrækkende og vellykket? Man kunne sige, at stilen blev lanceret med perfekt timing, fordi den blev det fuldkomne match til 80'ernes allerede svimlende mønstre og plastikmaterialer, der overtog alle hjørner af tidens popkultur. Og selvom disse faktorer i høj grad var en hjælp til bevægelsen, var den virkelige nøgle til succes bevægelsens visuelt højlydte statement, der gik imod 1970'ernes minimalisme. Gruppens nyfundne koncept var centreret omkring humor, frem for hvad der blev opfattet som "god smag", og gjorde det ordinære til en ekstraordinær oplevelse i stedet for.


Et frisk pust til et årti med rette linjer, der havde påvirket design før da.

I løbet af de seneste 10 år har Memphis-bevægelsen langsomt genvundet sin kulturelle status. Design fremstillet af gruppen og design inspireret af den er dukket op her og der i de senere år og har haft en vedvarende indflydelse på både mode og boligindretning. Diors catwalk var inspireret af den i 2011. Kartell lancerede en Memphis-inspireret kollektion som en hyldest til Ettore Sottsass tilbage i 2015, og med den seneste øgning af 80'ernes design og kunsttendenser giver utallige designere Memphis-bevægelsen nyt liv.


Den moderne Memphis-bevægelse defineres af en ny generations bud på den ikoniske stil, og det er nemt at genkende spor af bevægelsen i design som 'Neolithic Shelving' af Page 33, Neo Laminati Collection af Kelly Behun eller designet i mange stande i dette års udstilling.

Det virker måske som en umulig eller overvældende opgave at indrette med Memphis, men vær ikke bange for at invitere nogle af disse farver og sammensætninger ind i dit hjem, din næste produktkampagne eller dit næste produktkatalog. Bliv inspireret af stilen til at prøve nye ting og bruge dens elementer som et redskab til at kommunikere med dit publikum. Du vil med al sandsynlighed opdage, hvordan denne ikoniske stil kan hjælpe dig med at fremhæve og komplementere din indretning eller dit produkt.


Det er svært at sige, hvad fremtiden har i vente for denne tendens. Men så længe kunst er i højsædet, vil Memphis sikkert blive blandt os i en eller anden form. Og som enhver anden trend giver vi måske slip på Memphis-bevægelsen inden for nogle få år for blot at se den vende tilbage igen, som den har gjort så mange gange tidligere.


Men lige nu og her elsker vi hvert eneste øjeblik af denne berømmelse og fylder vores hjem med en mængde farver, en ærlig kerne og en helt igennem glad oplevelse.

Chase Galliardo

Kontakt Chase Galliardo for mere information

Free webinar about visual configuration

 

Why do you need visual configuration and what effect does it have?

We'll answer those questions - and many more at our free webinar, which we have a recording of.

 

Want to see it?

 

Sign up here